DE ROUTE NAAR BESPARING

De dieselprijzen rijzen de pan uit. Nu kan een deel van de kosten worden doorbelast en wordt er vaak nog een kleine korting gegeven, maar het feit blijft dat de kosten sterk toenemen en de prijzen de komende tijd ook niet zullen dalen. De brandstofkosten beslaan rond de 25% van de totale operationele kosten voor het wagenpark en op de korte termijn is het geen optie om de vloot te vervangen door nieuwe zuinigere wagens of door elektrische wagens. 

Om direct veel op brandstofkosten te besparen, of grotere actieradius met accu-vrachtwagens is de enige optie om meer aandacht te besteden aan het rijgedrag van uw chauffeurs en hen te helpen duurzamer te rijden. Het probleem is echter dat het daarop coachen van uw chauffeurs veel tijd kost. Dan kunt u er als bedrijf voor kiezen om het maar allemaal niet te doen, maar gezien de hoeveelheid geld die u dan laat liggen is dat niet meer wenselijk.

BESPAAR TUSSEN DE €500,- EN €2000,- AAN BRANDSTOFKOSTEN PER CHAUFFEUR PER JAAR

Om de gewenste gedragsverandering tot stand te brengen vergt dat continue aandacht van zowel het management en de chauffeurs. De factoren die bij de klanten van Anton Pronk leiden tot succes worden hieronder beschreven en zijn gebaseerd op het model van Ersösz. Dit model geeft aan dat (rij)gedragsverandering en dus kostenbesparing alleen tot stand komt wanneer er aan al de volgende succesfactoren wordt voldaan:

VISIE

VAARDIGHEDEN

PRIKKELS

MIDDELEN

PLAN VAN AANPAK

 

De training wordt meestal gegeven door een ervaren trainer op de werkplek, niet in het klaslokaal van een rijschool. Er hoeft ook niet te worden gereisd, zodat de kosten beperkt blijven tot het absolute minimum. Chauffeurs zijn de belangrijkste troef van elke transportonderneming. Het aantrekken, in dienst nemen en houden van talenten kan op veel arbeidsmarkten tegenwoordig moeilijk zijn. Trainingen als deze kan zowel nieuwe als huidige medewerkers laten zien dat het u ernst is met het scheppen van goede werkgelegenheid op de lange termijn binnen uw bedrijf.

INCOMPANY TRAINING

Wil je meerdere chauffeurs tegelijkertijd deze cursus laten volgen voor de code 95 nascholing? Ik biedt nu de mogelijkheid om deze training ook incompany (op jouw locatie) te volgen door heel Nederland.

Zo bespaar je, jouw chauffeurs niet alleen reistijd maar voorkom je ook dat jouw chauffeurs op het laatste moment nog de (on)nodige cursussen moeten halen voor het behouden van de code 95.

4 uur e-learning

3 uur praktijktraining

kosten € 749,- per 3 deelnemers

3 tot maximaal 6 deelnemers op jouw geschikte leslocatie* per dag.

*Neem voor meer informatie contact met mij op.

 

VRAGEN?