HERKEN JE DAT..?

Dat je met het volgen van een code95 cursus de aandacht een beetje kwijt bent omdat je alweer hetzelfde verhaaltje hoort? Dan ben je niet de enige, kan ik je vertellen. Met Anton Pronk boek je een trainer met jarenlange ervaring in alle facetten van het touringcar- en transportbedrijf. Hiermee kan ik inspelen waar jouw chauffeurs en medewerkers dagelijks mee te maken hebben en net even anders cursussen geven.

NASCHOLING SAAI, OVERBODIG EN DUUR?

Niet als je deze laat geven door Anton Pronk. Ik ben niet die leraar die voor de klas gewoon een powerpointje afdraait en heel saai zijn verhaal doet. Nee, ik geef cursussen vanuit vakkennis en diverse praktijksituaties waar je als chauffeur dagelijks mee te maken hebt of gaat hebben. Daarnaast ben ik begripvolflexibelgeduldigrepresentatiefvriendelijk en zeer efficiënt. De meeste nascholingen kunnen gewoon op het bedrijf gegeven worden, tussen 07:00 en 21:00uur doordeweeks en op zaterdag overdag!

CURSUSAANBOD, VANAF €119,- 

U14-1 Sociale en communicatieve vaardigheden (e-learning)

Een chauffeur communiceert dagelijks met klanten, collega’s en onbekenden. Veelal communiceren chauffeurs onbewust op een manier die zij zichzelf hebben aangeleerd, terwijl de chauffeur wel het visitekaartje is van het bedrijf. In deze cursus leert men om op een professionele manier te communiceren.

U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Chauffeur zijn is een afwisselend, vrij en verantwoordelijk beroep. Maar soms kom je in lastige situaties terecht en kun je agressieve en emotionele reacties krijgen. Door vroegtijdig aandacht te besteden aan onduidelijke communicatie kun je dit op een professionele wijze voorkomen!

U16-2: Veiligheidscertificaat heftruck    (e-learning & incompany)

Chauffeurs van de heftruck vakbekwaam laten worden voor het rijden op een heftruck? Na de cursus beschikt de chauffeur over de vaardigheden voor het veilig bedienen van een heftruck. In de Arbowet staat dat een  heftruckbestuurder verplicht is om een certificaat hiervoor te hebben.

U17-1 Gebruik laad- en losmaterieel (EPT) (e-learning & incompany)

Vakbekwaam zijn om zo werkzaamheden te kunnen uitvoeren met de Elektrische Pallet Truck? Na deze e-learning en incompany training behoort de chauffeur kennis te bezitten over en op welke manier veilig gebruik te maken van de Elektrische Pallet Truck.

U23-1 Digitale Tachograaf (ook in e-learning)

Deze training geeft door bewuster gebruik van de tachograaf een hogere productiviteit, omdat chauffeurs onder meer kennis maken met wetgeving, zoals rij- en rusttijden. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe maatregelen die vanaf 2025 gaan gelden.

U34-1 Wintervoorbereiding (incompany & e-learning)

Deze training leert chauffeurs om te gaan met winterweer. Dit vraagt extra aandacht omdat het effect op het voertuig en medeweggebruikers aanzienlijk groter is dan tijdens andere seizoenen. Chauffeurs worden voorbereid op weersomstandigheden waar aangepaste rijstijl noodzakelijk is.

U39-1 Techniek en veiligheid voor chauffeurs (incompany & e-learning)

Deze training is voor chauffeurs die zich toch voor willen bereiden op snel onderhoud en het oplossen van kleine storingen. De training behandeld de basis van de techniek en stelt de chauffeur in staat veel voorkomende problemen snel en zelfstandig te verhelpen

U45-3 Actualisering kennis vakbekwaamheid

We hebben te maken met diverse omstandigheden gedurende de werkdag. Chauffeurs rijden vaak door drukke en bebouwde gebieden, wat zorgt voor de nodige uitdagingen. In deze training gaan we de kennis vergroten, veiligheid verhogen en elkaar updaten.

U47-1 Opfrissing verkeerseducatie voor chauffeurs (ook in e-learning)

Met baanbrekende innovaties wordt gestreefd naar het voorkomen van ongevallen en het verkleinen van een kans op letsel. Maar dat kan niet worden bereikt zonder een bewustwording van het rijgedrag, het vergroten en opfrissen van de kennis van de geldende verkeersregels.

PRAKTISCHE NASCHOLING, VANAF €259,-

Hiervoor bied ik 2 cursussen aan: Het Nieuwe Rijden en Rijoptimalisatie (BBS). Beide worden uitgevoerd vanaf jouw bedrijf met jouw eigen voertuig. Hoewel beide cursussen raakvlakken met elkaar hebben kennen ze toch ieder een eigen invalshoek.

Bij W01-1 Het Nieuwe Rijden ga ik samen met de chauffeur heel open kijken of we mogelijkheden zien om met enkele rijstijlaanpassingen het brandstofverbruik te verminderen. Vaak denkt men dit te moeten vertalen in 'sloom' weggedrag maar wij zullen laten zien dat hier in het geheel geen sprake van is. Een bijkomend voordeel van Het Nieuwe Rijden is dat er minder slijtage plaatsvindt van bijvoorbeeld banden en remmen en dat de chauffeur relaxter achter het stuur zit.

Bij W02-1 Rijoptimalisatie (BBS) pakken we het breder aan. Hier kijk ik samen met de chauffeur naar het totale beeld wat hij op de weg laat zien. Hoe bewust zit hij achter het stuur. Weet hij de (mogelijke) gevolgen van zijn handelen goed in te schatten. Wat gaat er 'mooi' en waar kunnen we verbeteren. Een ontzettend leuke en leerzame cursus voor de chauffeur. Tijdens deze cursus krijgen ze namelijk een aantal keer de spiegel voorgehouden waarbij ze, samen met de trainer, even heel kritisch naar zichzelf kijken

E-LEARNING CURSUS

Een aantal trainingen zijn ook te volgen als een e-learning cursus. Een e-learning cursus bestaat uit 4 uur online en 3 uur training op locatie met een praktische of theoretische invulling. Nascholingscursussen volgen in combinatie met e-learning heeft zo zijn voordelen: je maakt een deel thuis en de drie uur les op locatie kan overdag of in de avonduren gevolgd worden. Op 1 dag kan ik 2 trainingen van 3 uur achter elkaar geven. Zo heeft de chauffeur in één dag 14 nascholingsuren verdiend! Tot 15 deelnemers per dagdeel tijdens deze dubbele punten theoriedag!

Een chauffeur mag maximaal 3 cursussen van 4 uur e-learning volgen. Hij kan 10 dagen voorafgaand aan de cursusdag de toegestuurde e-learning maken. De chauffeur mag hiervoor net zo vaak inloggen als hij/ zij wilt. Voor aanvang van de training moet hij/zij het bijbehorende certificaat behaald te hebben.

Alle op deze website vermelde tarieven zijn exclusief aan-/ afmeldkosten CCV per deelnemer. Alle tarieven zijn BTW vrij voor particulieren en exclusief 21% BTW voor bedrijven.

 

Vragen?

Interesse in een training maar kun je wel wat advies gebruiken? Vraag hier een adviesgesprek aan.